12 mei: Landschapsexcursie door de Legauke

foto: Rene Hogendijk

De Legauke, een gebied dat bekend staat om zijn afwisseling van bos en weilanden, herten en elzensingels.  Maar er gaat meer schuil achter dit gebied, een interessante historie! Soms nog zichtbaar en soms verborgen.

Tijdens de landschapsexcursie die Histoaryske Feriening De Pein (HFDP) op zaterdag 12 mei organiseert zal veel van deze historie centraal staan.

Onze gidsen zullen u deze zaterdag morgen rondleiden en meer vertellen over de geologie, archeologie, natuur en landschapshistorie van dit mooie gebied. Zij vertellen u onder andere over de vorming van het reliëf en de bodem in de ijstijden, het in de middeleeuwen ontstane coulisselandschap, de aanleg van het Opeinder Kanaal, de winning van zand in het gebied.

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk donderdag 10 mei opgeven voor deze excursie door te bellen (0512-371696) of mailen naar bestuur@hfdepein.nl. Het aantal plaatsen is beperkt!

De kosten bedragen €5,00, echter de leden van de HFDP betalen €3,00. Koffie / thee onderweg is inbegrepen. We verzamelen op 12 mei om 9.00 uur op de hoek van de wegen de Hoarnen / it Heech / Legauke. Afhankelijk van weersomstandigheden kan het verstandig zijn laarzen of wandelschoenen mee te brengen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.