Vanaf 2015: historische rubrieken!

Het afgelopen jaar heeft de website van Histoaryske Feriening De Pein – parallel aan de vereniging en haar activiteiten zelf – in toenemende mate vorm gekregen. Wel bleef het wat nieuwsberichten betreft voornamelijk bij organisatorische en technische mededelingen. Ook de webredactie doet aan goede voornemens. Door met ingang van 2015 wekelijks een historische rubriek op hfdepein.nl te publiceren hopen we de site van meer historische inhoud te voorzien: het gaat dan om een mengelmoes van foto’s, kaarten, krantenberichten en historische feitjes. Vier rubrieken die elkaar wekelijks afwisselen en elk dus éénmaal per vier weken verschijnen.

Rubrieken afbeelding

De eerste rubriek – ‘Toen & nu’ – slaat bruggen tussen heden en verleden door een historische foto en een hedendaagse foto van één plek naast elkaar te zetten, en zo veranderingen in het dorp inzichtelijk te maken. In de rubriek ‘Opeinder Courant’ komen we telkens met een opmerkelijk krantenbericht uit de vorige eeuw. Daarnaast bouwen we aan een digitale ‘Dorpsatlas’: in deze cartografische rubriek passeren allerhande kaarten van Opeinde ‘en omkriten’ de revue. Tot slot worden in de rubriek ‘Wegwijzer’ de Peinder straatnamen van verklaring en toelichting voorzien.

Iets anders waarvan u in 2015 ongetwijfeld gaat horen is het voornemen van het Smelnes Erfskip om in dat jaar allerlei activiteiten omtrent het thema ‘Smallingerlands landschap’ te organiseren, in samenwerking met dorpsverenigingen zoals de HFDP. We houden u op de hoogte.

U gaat dit vanaf de eerste week van januari allemaal op dit webadres zien passeren, ofwel: stay tuned!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.