Jier fan ’t Smellingerlânskip – juli

Het jaar 2015 is door Smelne’s Erfskip en de gemeente Smallingerland omgedoopt tot ‘Jier fan t Smellingerlânskip‘, het jaar van het Smallingerlandschap. In samenwerking met dorpsbelangen, historische clubs, plaatselijk belangen en andere betrokkenen is er een gevarieerd programma opgesteld, waaraan ook de HFDP een bijdrage levert. Tussen april en november van dit jaar zijn er tal van activiteiten die inhaken op de historie van het bijzondere landschap en de geschiedenis van de dorpen. Voor iedereen is er iets te doen; jong, oud, inwoner of toerist.

Activiteiten juli:

  • Donderdag 2, 9, 16, 23 en 30 juli: Rondvaart over De Leijen met het skûtsje ‘De Rot’, telkens om 19.00 uur  Het schip vertrekt steeds om 19.00 uur vanuit de haven van Rottevalle.
  • Woensdag 8 juli: Busreis en excursie naar openluchtmuseum en themapark ‘De Spitkeet’ in Harkema, georganiseerd door Smallingerlandse ouderenbonden.
  • Zaterdag 18 juli: Cultuurhistorische vaarexcursie georganiseerd door It Fryske Gea in het Nationaal Park ‘De Alde Feanen’. Meer info op de site van It Fryske Gea.
  • Zaterdag 25 juli: Skûtsjesilen met It Fryske Gea: varen op een authentiek Fries skûtsje door De Alde Feanen. Aanmelden kan t/m vrijdag 24 juli 15u.

De volledige agenda plus informatie over kosten en aanmelding vindt u hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.