Lintjes voor Peter Terpstra en Klaas Leistra

Klaas Leistra (links) en Peter Terpstra (rechts) krijgen het lintje opgespeld door burgemeester Van Bekkum. Foto's door Eddy Joustra (gem. Smallingerland).

Klaas Leistra (links) en Peter Terpstra (rechts) krijgen het lintje opgespeld door burgemeester Van Bekkum. Foto’s door Eddy Joustra (gemeente Smallingerland).

Een bijzondere dag vandaag voor de Peinders Peter Terpstra en Klaas Leistra. Namens de Koning benoemde burgemeester Tjeerd van Bekkum de beide heren tot lid in de Orde van Oranja Nassau. Peter was al bij de HFDP betrokken voordat de vereniging daadwerkelijk bestond en heeft momenteel zitting in het bestuur. Daarnaast was of is Peter actief binnen korfbalclub De Pein, Smelne’s Erfskip, Museum Drachten en Stichting Spoorverleden Drachten. Klaas is lid van de Histoaryske Feriening en kreeg een lintje vanwege zijn verdiensten binnen onder andere de personeelsvereniging van Verkley, de Gereformeerde Kerk Nijega/Opeinde/De Tike, Dorpshuis De Wringe, Christelijke Zangvereniging Loof de Heer en Shantykoor Opeinde.

Het HFDP-bestuur en de webredactie willen zowel Peter als Klaas van harte feliciteren!

Een uitgebreid overzicht van de verdiensten van Peter, Klaas en de andere vijf personen uit de gemeente Smallingerland die een Koninklijke Onderscheiding kregen is te vinden op de website van de Drachtster Courant.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.