Midwinterfair ’15: kalenders, DVD’s en walnoten

De traditionele kerstmarkt op zaterdag 12 december rond dorpshuis ‘de Wringe’ begon in de regen, eindigde met water en daartussenin was het erg vochtig. Nee, het weer zat bepaald niet mee dit jaar. Het begon zo goed. Eerst al was het aantal gegadigden voor een kraampje groter dan ooit. Bij het de opbouw op zaterdagmorgen en in het begin van de middag voelde niemand nattigheid. Maar helaas… Toch was het een gezellige happening die avond, met lichtjes, muziek, zang, activiteiten, iets te eten en te drinken, kijken & kopen, wel kijken – niet kopen, kortom alles dat je normaal op zo’n markt aantreft dat was present. Er waren vast en zeker thuisblijvers, maar gelukkig liet niet iedereen zich afschrikken door die paar drupjes.

De HFDP-kraam op de Midwinterfair van 2015, hier bemand door bestuurslid Peter Terpstra.

De HFDP-kraam op de Midwinterfair van 2015, hier bemand door bestuurslid Peter Terpstra.

De Histoaryske Feriening De Pein was ook weer van de partij. Deze keer met een primeur: onze eigen HFDP-verjaarskalender. Twaalf mooie foto’s van De Pein in vroeger dagen sieren de twaalf bladen waarop de heugelijke gebeurtenissen in die maand genoteerd kunnen worden. De oplage is beperkt, maar ze zijn nog niet uitverkocht! Ons eigen verleden lag nog meer tastbaar in de etalage: we hadden turf te koop. En uiteraard ontbrak onze dorps-dvd niet – waarvan we overigens nog maar weinig exemplaren in voorraad hebben. Dit verhaaltje eindigt vrolijker dan het begon, want de clubkas is een klein beetje minder leeg en HFDP heeft laten zien dat we erbij horen. Met dank aan de activiteitencommisssie en de Wringe, aan Lippe Lap voor de tafel- en vloerbedekking en aan de HFDP-vrijwilligers Ypie, Emil, Geke, Peter, Sjouke.

PS. Een gokje wagen naar het aantal walnoten in een grote glazen pot bleek best lastig, want de schattingen verschilden nogal. Het enige juiste aantal van 238 werd niet geraden. Prijswinnaar, op een afstand van 2 noten, is Otto Burggraaff.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.