Project Kademonument: bedankt voor uw stem!

De Rabobank Clubkas Campagne heeft met 124 stemmen een bedrag van € 620,00 opgebracht voor de Histoaryske Feriening De Pein voor ‘project Kademonument’. Een bijzonder verrassend resultaat waar de vereniging heel blij mee is. Hartelijk dank aan de stemmers!

Project Kademonument

Op de voorjaarsledenvergadering van 27 maart j.l. hebben de aanwezige leden de hierboven afgebeelde ontwerpschets van Anne Woudwijk kunnen aanschouwen. Het is een beeldhouwwerk met zuivelmotieven die een plek zou moeten krijgen op de kade van de voormalige zuivelfabriek in Opeinde. Het bestuur is al enige jaren bezig om voldoende financiële middelen te verwerven. Met het bedrag dat nu is opgehaald is de financiële haalbaarheid en daarmee de realisatie een flinke stap dichterbij gekomen.

Stand van zaken

Over het kadeproject kunnen we u nog het volgende mededelen. Omdat het een bouwwerk is, dient hier o.a. ook een z.g. omgevingsvergunning voor te worden aangevraagd. Voor een deel van de werkzaamheden hebben zich al leden / vrijwilligers aangeboden te willen helpen. Zo wil Jentje Steegstra het project op technisch en administratief vlak ondersteunen en heeft Mink Visser het nodige tekenwerk op zich genomen en is Max Veenstra straks bij de uitvoering betrokken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.