Verslag: drukbezocht drieluik op 7 november

Topdrukte voor de HFDP op maandag 7 november. ’s-Middags waren we te gast bij de Ouderensoos in de Wok. Gewapend met foto’s, filmpjes en mooie verhalen zijn de jongere ouderen en oudere jongeren weer helemaal bijgepraat over vroeger. De oh’s en ah’s en “bin ik dat no” waren niet van de lucht. Een leuke middag.

Lijkt het u wat wanneer de HFDP ook een keer bij uw vereniging langs komt: Neem contact op met onze secretaris Sjouke van der Heide en het wordt in overleg geregeld!

Vollopende zaal in De Wringe.

Vollopende zaal in De Wringe.

Na de middag kwam de maandagavond. Eerst een vroegertje, want al om 19.00 uur begon de najaars- ledenvergadering van HFDP. De ruim twintig aanwezige leden maakten het bestuur niet lastig. Of misschien juist wel; niet zozeer door heftige oppositie, nee, het is eerder de stilte die weinig opleverde, omdat men het unaniem eens was met de gepresenteerde stukken. De ledenvergadering was daarmee ook keurig op tijd afgelopen.

Namens het bestuur van de Histoaryske Feriening bedankt Geke spreker Henk de Vries, directeur It Fryske Gea.

Namens het bestuur van de Histoaryske Feriening bedankt Geke spreker Henk de Vries, directeur It Fryske Gea.

Ruim baan voor de heer Henk de Vries, directeur van It Fryske Gea. Het aantal aanwezigen in de grote zaal van de Wringe was bijkans verdubbeld. En degenen die niet aanwezig waren hebben een prachtig avond gemist.  Onze deskundige spreker was bijna niet te stoppen met zijn enthousiaste en interessante verhalen over It Fryske Gea en ús fryske gea, ons friese landschap. Er was nog een beetje tijd over voor  vragen uit de zaal, de zogenaamde ‘Pein-punten’, waarvan het toekomstig natuurbeheer in de (eventuele) Peinder Mieden de hoofdschotel vormde. Een schotel die niet gaar genoeg is om opgediend te worden.

Zo’n topdrukte doen we het voor!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.