Contact

Wanneer u in contact wil komen met het bestuur van de Histoaryske Feriening De Pein kunt u zich wenden tot de secretaris:

Sjouke van der Heide, Hegedykje 23, 9218 RD, Opeinde. Telefoon: 0512-371696. Email: bestuur@hfdepein.nl.

Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de website kunt u een e-mail sturen naar website@hfdepein.nl. Daarnaast biedt de site de mogelijkheid om te reageren op nieuwsberichten en pagina’s. Ook die vragen en opmerkingen worden door ons gelezen en waar mogelijk beantwoord.

Colofon

Deze website is eigendom van de Histoaryske Feriening De Pein en is ontwikkeld met de vrije weblog-software van WordPress. De inhoud van de website mag vrijelijk worden overgenomen en gebruikt, mits daarbij de Histoaryske Feriening De Pein als bron wordt vermeld.

Bij foto’s op onze site die van het internet afkomstig zijn proberen we altijd de bron te achterhalen en te vermelden. Waar mogelijk vragen we om expliciete toestemming.

De foto’s die gebruikt zijn in de header van de website komen van een aantal bronnen. De ‘aerial-foto’ van de monding van het Opeinder Kanaal in De Leijen is gemaakt door Fred Kok (www.flipcharts.nl). De beide zwart-wit foto’s, één van de brug in de Kommisjewei en één ter hoogte van het huidige viaduct, komen uit het boekje ‘Opeinde in oude foto’s’ (Dorpsbelang Opeinde, 2007). De uitsnede van het monument op de brug in de Kommisjewei is afkomstig van Wikimedia. René Hogendijk is verantwoordelijk voor de foto van de brug in de Hegewei, de luchtfoto van de landen ten westen van de dorpskern en de foto met de schaapskudde nabij het Legaukebos (smallingerland.webklik.nl). De foto van de ontmoetingsmiddag in het Einenêst, tot slot, is gemaakt door bestuurslid Sjouke van der Heide.

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ziet er goed uit!
  Compliment!

  • Klaas van der Schuit on 6 november 2016 at 15:27
  • Beantwoorden

  Goede middag,

  Ik heb een vraag over de Wijtze Brandsmastraat. Wie was deze persoon en van wanneer tot wanneer leefde hij??

  1. Dag Klaas, bedankt voor je vraag. Naar aanleiding daarvan hebben we zonet een rubriek geplaatst over Wijtze Brandsma, zie: http://www.hfdepein.nl/wegwijzer/wegwijzer-10-wijtze-brandsmaloane/

   Vriendelijke groet,
   Webredactie HFDP

 2. Goeie.
  Bin eins opsyk nei it stjinwurdige adres fan Opeinde B 76. Hat in slachter wenne. Tjomme Osinga. De ynformaasje komt ut it adressenboek van 1928. Soene jimme mei helpe kinne. Myn nicht ut de USA komt oer en it soe moai wêze en koe it hus sjen litte wer’t har pake wenne hat.

  Johannes Houtsma

  1. Goeie Johannes,
   Dankewol foar dyn fraach, ik ha dizze trochset nei it bestjoer fan de Histoaryske Feriening De Pein. Sy sille ynkoarten op dyn fraach weromkomme.
   Groetnis,
   Webredaksje HFDP

 3. Hallo,

  Ik heb een brutale vraag: Ik ben een familielid (in de verte) van Jan Bijlsma. Ik heb zelfs ooit bij hem stage gelopen toen hij nog schooldirecteur was! Nu ben ik door omstandigheden niet aan het werk en mijn vader vroeg me de nagelaten dozen van mijn Beppe (Aaltje van der Veen-Bloem) eens uit te spitten en er mogelijk een mooi verhaal van te maken. Zo ben ik de stamboom van mijn familie gaan onderzoeken. Ik weet echter dat Jan Bijlsma zich hier ook mee bezig heeft gehouden en zou graag met hem in contact komen! Ik zie echter geen andere manier dan via deze site waar ik zijn naam en foto regelmatig voorbij zie komen.

  Mijn gegevens zijn: aliceadvies@icloud.com en mijn telefoonnummer is ook te vinden op mijn website.
  Dan kunt u ook zien dat ik te vertrouwen ben: 😉
  http://terramirabili.nl/contact/

  Ik hoop dat het me lukt op deze manier contact te leggen!

  Met vriendelijke groet,

  Alice van der Veen
  (dochter van Jan en Boukje, beppesizzer fan Aaltje van der Veen – Bloem.)

  1. Beste Alice, we hebben je een email gestuurd over je vraag!
   Vriendelijke groet,
   Webredactie HFDP

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.