Een memorabel Lustrum !

Een prachtige expositie, Teake van der Meer, veel aanwezigen en nog veel meer. De sfeer was goed deze zaterdag 6 oktober.

Er was ontvangst met koffie/thee en oranjekoek. Voorzitter Geke van Boekel-Bergsma  kon vervolgens ruim 50 leden en genodigden verwelkomen. Aan de hand van een powerpoint presentatie (klik hier voor de link) werden de hoogtepunten in het korte bestaan van HFDP nog even voor het voetlicht gebracht. Een en ander werd afgewisseld met een muzikaal intermezzo van Laurens Reitsma op de gitaar en verhalen verteller Mindert Wijnstra. In de pauzes was er gelegenheid om de expositie te bewonderen en met elkaar van gedachten te wisselen. De expositie was opgezet door een aantal actieve leden. Hierbij waren allerlei Peinder “oudheden” te zien; op schrift, op foto als ook op video. Onder volgende link vindt u een vertoonde presentatie van de afgelopen landschapsexcursies.

Na het “formele” gedeelte , was het de beurt aan Teake van der Meer. Verleden en heden werden door hem maar weer eens op smakelijke wijze met elkaar vergeleken. Zoals Teake het zelf vaak zegt: “het is uit het leven gegrepen”. En dit lijkt ook in de Pein de juiste snaar te raken. Menig persoon pinkte een traan weg van het lachen. Dit laatste onderdeel was ook toegankelijk voor niet leden uit de Pein.

Dankzij de sponsoring door Vereniging Dorpsbelang Opeinde en Stichting Reindersmafonds, kon HFdePein de entree gratis aanbieden. Hier hebben ca 100 liefhebbers gebruik van gemaakt.

Ook een hartelijk woord van dank aan de medewerkers/vrijwiligers van Dorpshuis De Wringe. Al met al een zeer geslaagde middag. Iets wat we niet gauw zullen vergeten!

Bekijk een foto-impressie op onze Fotopagina.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.