Nabestellen dorpsfilm – €10 per stuk

Op de agenda van de najaarsledenvergadering van 24-11-2014 stond naast het vaststellen van het Beleidsplan, Activiteitenplan 2015 en Huishoudelijk Reglement o.a. ook: de vertoning van de film uit 1966 over De Pein met ingesproken de namen.

Voorafgaande aan de vertoning blikte voorzitter Geke van Boekel – Bergsma nog even terug naar de start van het ‘filmproject’: “Wat was de vertoning in januari van dit jaar een succes. Twee keer een volle zaal. Maar het leek wel een 30-jaren film : ‘stom’. ‘Dat soe oars’. Laurens Reitsma was spreekstalmeester die middagen in januari. Hij wist vele namen. Een kleine club ging inventariseren en dacht dat het zoeken van de namen een aantal weken in beslag zou nemen. ‘No, dat kaam oars’.

Sherlock Holmes zou nog wat van deze groep kunnen leren. Wat een speurwerk is er verricht. De film is nu met recht een dorpsdocument geworden. Bijna iedereen is geïdentificeerd. Bijna,.. op een enkeling na. Zonder een stuwende motor was dit nooit gelukt. Hulde aan Peter Terpstra!

Uitreiking DVD Peter

Onder luid applaus krijgt Peter met dankzegging uit de handen van Geke het eerste exemplaar overhandigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar ook hulde aan Ypie Heida – Douma en Laurens Reitsma, die de film precies op tijd, ja doe dat maar eens, met hun mooie stem de namen bij de beelden geven

Uitreiking DVD Laurens en Ypie

Als tweede krijgen Laurens en Ypie – ook onder luid applaus – een exemplaar voor al hun werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste oplage van 150 stuks is bij dit schrijven al zo goed als uitverkocht. Omdat er nog steeds nieuwe aanvragen binnenkomen wordt overwogen om – bij voldoende aanvraag – nog een 2e serie te bestellen. Uw kans om ook nog in het bezit te komen van de unieke dorpsfilm op dvd.

IMG_0008NABESTELLING: Geef uw bestelling – zo mogelijk nog voor eind 2014 – door aan een bestuurslid, aan het secretariaat (zie ‘contact‘) of per e-mail aan: bestuur@hfdepein.nl (met vermelding van: het aantal dvd’s, naam, adres en telnr.). De kosten: € 10,00 per dvd, te betalen bij aflevering.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.