Versterking bestuur op eerste ALV

Op maandag 31 maart vond de allereerste algemene ledenvergadering van de Histoaryske Feriening De Pein plaats in dorpshuis De Wringe. Het oprichtingsbestuur deed verslag van het oprichtingsjaar van de vereniging, 2013. Een jaar waarin veel van de fundamenten werden gelegd waarop in de nabije toekomst een bloeiende en actieve historische vereniging kan gaan verrijzen. Ook werd er teruggekeken op de eerste formele activiteit van de HFDP aan het begin van dit jaar: de twee succesvolle vertoningen van de dorpsfilm uit 1966 waarop in totaal zo’n 250 mensen afkwamen.

Een sfeerimpressie van de eerste ledenvergadering van de HFDP op 31 maart j.l.

Een sfeerimpressie van de eerste ledenvergadering van de HFDP op 31 maart j.l.

Natuurlijk kwamen ook de financiële zaken aan bod en aan het einde van de bijeenkomst werd de website officieel onthuld. Het zittend bestuur werd daarnaast officieel gekozen door de vergadering. Ten opzichte van het oprichtingsbestuur waren er enkele wijzigingen in de besturende bemanning. Wessel van Vliet was vanwege studieredenen niet herkiesbaar. Het bestuur werd aangevuld in de persoon van Peinders Evert Meijer en Sjouke van de Heide. Beiden veel succes de komende tijd!

Sjoerd de Boer vertelt op de ledenvergadering over genealogie

Sjoerd de Boer vertelt op de ledenvergadering over genealogie

De vergadering werd afgesloten met een boeiende lezing door Sjoerd de Boer. Sjoerd vertelde over de ins en outs van genealogie. En dan niet alleen wat dat woord betekent, maar ook hoe stamboomonderzoek in z’n werk gaat en hoe je als beginnend geïnteresseerde je weg vindt in die wereld van de archieven. Binnenkort wordt er op deze website een speciale pagina ingericht over genealogie, met daarop onder andere Sjoerd z’n bruikbare uitleg. Ook werd er geopperd om genealogie-inloopavonden te organiseren. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

De notulen van de ALV worden te zijner tijd aan de leden kenbaar gemaakt in de eerstvolgende nieuwsbrief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.